Kandıra'da beş sahilde denize girmek yasaklandı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle beş sahilde denize girmek bir gün süreyle yasaklandı. Yetkililer, vatandaşların yalnızca güvenli alanları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kandıra'da beş sahilde denize girmek yasaklandı
Temsili görsel · rottonara / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle beş sahilde denize girmek bir gün süreyle yasaklandı.
  • Yetkililer, vatandaşların yalnızca güvenli alanları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.
  • Kocaeli Valiliği, Kandıra ilçesindeki bazı bölgelerde denize girmenin yasaklandığını duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle beş sahilde denize girmek bir gün süreyle yasaklandı. Yetkililer, vatandaşların yalnızca güvenli alanları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 01.08.2026 12:43
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kocaeli Valiliği, Kandıra ilçesindeki bazı bölgelerde denize girmenin yasaklandığını duyurdu. Kaymakamlık kararıyla alınan tedbir kapsamında; Babalı, Dikili, Tuzağzı, Uzunkum ve Sarısu sahillerinde denize girişler bir günlüğüne durduruldu. Sabah saat 10.00 itibarıyla yürürlüğe giren yasak, vatandaşların can güvenliğini korumayı amaçlıyor.

Yetkililer, denize girmek isteyen vatandaşların cankurtaran hizmeti sunulan ve mantar dubalarla sınırları belirlenmiş güvenli alanları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Yasaklı bölgelerde denize girilmemesi konusunda halka dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki beş sahilde denize girmek yasaklandı.Kaynak 1
  2. Yasak kararı Babalı, Dikili, Tuzağzı, Uzunkum ve Sarısu sahillerini kapsıyor.Kaynak 1
  3. Denize giriş yasağı bir gün süreyle uygulanacak.Kaynak 1
  4. Valilik, vatandaşları cankurtaran hizmeti verilen güvenli alanlarda yüzmeye çağırdı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    HabertürkHaber kaynağı · 01.08.2026 11:30

    Kandıra'da denize girmek yasaklandı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler