1 Ağustos 2026 Deprem Verileri Takip Ediliyor

Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Vatandaşlar güncel deprem bilgilerine resmi kurumların veri sistemleri üzerinden erişim sağlayabiliyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: 1 Ağustos 2026 Deprem Verileri Takip Ediliyor
Temsili görsel · faustomanasse / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor.
  • Vatandaşlar güncel deprem bilgilerine resmi kurumların veri sistemleri üzerinden erişim sağlayabiliyor.
  • Türkiye'de 1 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla meydana gelen sarsıntılar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yakından takip ediliyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye genelinde meydana gelen sarsıntılar AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından anlık olarak izleniyor. Vatandaşlar güncel deprem bilgilerine resmi kurumların veri sistemleri üzerinden erişim sağlayabiliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 01.08.2026 00:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'de 1 Ağustos 2026 tarihi itibarıyla meydana gelen sarsıntılar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yakından takip ediliyor. Ülke genelindeki sismik hareketliliği izleyen kurumlar, depremlerin merkez üssü, büyüklüğü ve zamanı gibi kritik verileri kamuoyuyla paylaşıyor.

Vatandaşlar, yaşadıkları bölgelerde hissedilen sarsıntıların ardından güncel bilgilere ulaşmak için AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi internet siteleri ile canlı deprem haritalarını kullanabiliyor. Söz konusu platformlar üzerinden Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleşen son depremlerin listesine ve detaylı raporlarına erişim sağlanabiliyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de, sismik aktivitelerin anlık olarak izlenmesi ve verilerin şeffaf bir şekilde paylaşılması, olası afetlere karşı hazırlıklı olunması açısından büyük önem taşıyor. Yetkililer, depremle ilgili en doğru ve güncel bilgilerin yalnızca resmi kurumların duyuruları üzerinden takip edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. 1 Ağustos 2026 tarihinde Türkiye genelindeki deprem hareketliliği AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından takip ediliyor.Kaynak 1
  2. Vatandaşlar güncel deprem verilerine AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin resmi kayıtları üzerinden ulaşabiliyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 01.08.2026 00:00

    Son dakika deprem mi oldu? Az önce deprem nerede oldu? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il AFAD son depremler 01 Ağustos 2026

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler