Gazeteci Cem Küçük Tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan gazeteci Cem Küçük, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Küçük hakkında, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla tutuklama talebinde bulunuldu. Sulh Ceza Hakimliği, talebi değerlendirerek Küçük'ün tutuklanmasına karar verdi.
İddialar ve Savunmalar
Adliyeye sevk edilen Cem Küçük'ün savcılık ifadesinde, telefon şifresini paylaşmak istemediğini belirttiği öğrenildi. Tahir Sarıkaya isimli kişiyle geçmişte borç alıp verme gibi durumlar yaşanmış olabileceğini söyleyen Küçük'ün, bu kişiyle toplam 27 kez 537 bin 800 TL'lik para alışverişi yaptığı tespit edildi. Küçük, bu durumun aralarındaki borç-alacak ilişkisinden kaynaklandığını ve herhangi bir ortak işlerinin bulunmadığını ifade etti.
Turgut Koç ile olan Whatsapp yazışmaları da incelenen Küçük'e, belirli bir miktar para karşılığında haber yapıp yapmadığı soruldu. Küçük, Turgut Koç ile yaptığı yazışmanın şaka amaçlı olduğunu ve kendisinden ayakkabı istemesinin sohbet esnasında söylenmiş bir söz olduğunu belirtti. Ayrıca, 'yayın tamamen lehine' demesinin sebebinin karşı tarafı rahatlatmak olduğunu savundu.
Gizli Tanık İfadeleri ve Diğer İddialar
Soruşturma kapsamında dinlenen gizli tanıklar, Cem Küçük hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Tanıklar, Küçük'ün şantaj ve tehdit yoluyla para karşılığı haberler yaptığını, sosyal medya ve televizyon kanallarını kullanarak insanlardan faydalandığını öne sürdü. Ayrıca, Cem Küçük'ün Adnan Oktar suç örgütü lehine çalıştığı ve CHP'li Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'yi övmesi karşılığında maddi menfaat elde ettiği iddiaları da dile getirildi.
Gizli tanık ifadelerinde, Cem Küçük'ün Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun ile yakın ilişkisi olduğu ve bu ilişkiler üzerinden ikili bir oyun yürüttüğü iddiaları da yer aldı. Küçük, bu iddiaların iftira niteliğinde olduğunu belirterek, Murat Ongun ile sadece bir veya iki kez telefonla görüştüğünü, Ekrem İmamoğlu ile ise hiçbir temasının olmadığını savundu.
Savcılığın Sevk Yazısı
Savcılığın sevk yazısında, Cem Küçük'ün canlı yayın programlarında Fatih Keleş ve Berkay Gezgin ile ilgili yanlış bilgiler yaydığı belirtildi. Yazıda, Küçük'ün bu paylaşımlarla kamu barışını bozmaya elverişli bir şekilde algı yarattığı ve 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçunu işlediğine dair kuvvetli şüphelerin bulunduğu ifade edildi. Bu nedenlerle Küçük'ün tutuklanması talep edildi.