\n\n

Süs bitkisi ihracatında 100 milyon dolar barajı aşıldı

Türkiye'nin süs bitkisi ihracatı yılın ilk yarısında 100 milyon dolar seviyesine ulaştı. Sektör temsilcileri yıl sonu için büyüme hedeflerini koruyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Süs bitkisi ihracatında 100 milyon dolar barajı aşıldı
Temsili görsel · NoName_13 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye'nin süs bitkisi ihracatı yılın ilk yarısında 100 milyon dolar seviyesine ulaştı.
  • Sektör temsilcileri yıl sonu için büyüme hedeflerini koruyor.
  • Türkiye'nin süs bitkisi sektörü, 2024 yılının ilk yarısında önemli bir ekonomik başarıya imza attı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye'nin süs bitkisi ihracatı yılın ilk yarısında 100 milyon dolar seviyesine ulaştı. Sektör temsilcileri yıl sonu için büyüme hedeflerini koruyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 31.07.2026 11:49
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye'nin süs bitkisi sektörü, 2024 yılının ilk yarısında önemli bir ekonomik başarıya imza attı. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği verilerine göre, canlı süs bitkileri ihracatı bu dönemde yaklaşık 100 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Sektörün genel gidişatını değerlendiren Birlik Başkanı İbrahim Yılmaz, yılın geri kalanında da ivmenin korunacağını ifade etti. Yılmaz, 2026 yılını bir önceki seneye kıyasla artışla kapatmayı hedeflediklerini vurgulayarak, ihracat hacmindeki yükselişin devam edeceğine dair beklentilerini paylaştı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 2 olgu

1 kaynak ve 2 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye'nin süs bitkisi ihracatı 2024 yılının ilk altı ayında yaklaşık 100 milyon dolar seviyesine ulaştı.Kaynak 1
  2. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Yılmaz, yıl sonu hedeflerinin artış yönünde olduğunu belirtti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 31.07.2026 11:11

    Süs bitkisi ihracatı yılın ilk yarısında yaklaşık 100 milyon dolara ulaştı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.