Brezilya Milli Takımı'nın başında olan Carlo Ancelotti, Dünya Kupası'na veda etme süreçleri ve Norveç karşısında alınan mağlubiyetle ilgili ESPN'ye önemli açıklamalarda bulundu. Teknik direktör, genel hazırlık sürecinin ve lojistik organizasyonun başarılı olduğunu savunurken, kadrodaki 26 ismin en doğru seçimler olduğunu belirtti.
Sakatlıklar Planları Değiştirdi
Ancelotti, Mart ayından turnuva başlangıcına kadar geçen sürede ciddi sakatlıklarla mücadele ettiklerini dile getirdi. Özellikle Militao, Rodrygo, Estevao ve Wesley gibi isimlerin yaşadığı sağlık sorunlarının ardından turnuva sırasında Raphinha'nın da sakatlanmasıyla, önceden hazırlanan stratejilerin güncellenmek zorunda kaldığını ifade etti.
Kritik Hata ve Su Molası
Norveç maçındaki mağlubiyeti analiz eden Ancelotti, turnuvanın kaderinin su molasında belirlendiğini iddia etti. Maçın kontrolünün ellerinde olduğunu ancak yaptığı bazı değişikliklerin ardından Erling Haaland'ın golüyle sarsıldıklarını belirtti. Teknik adam, Dünya Kupası gibi yüksek stresli maçlarda 30. dakikada gol yemenin durumu telafi etmeyi oldukça zorlaştırdığını ekledi.
Neymar Kararı ve Stres Yönetimi
Oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere yanıt veren Ancelotti, Neymar'ı oyuna alma kararının arkasında durduğunu söyledi. Neymar'ın hazırlık sürecini ve tavrını beğendiğini belirten Ancelotti, maçın kontrolünü yeniden kazanmak için bu hamleyi yaptığını açıkladı. Ayrıca, büyük baskı altında karar vermenin zorluğunu vurgulayarak, her zaman en doğru tercihin yapılamayabileceğini dile getirdi.