Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan imza töreninde dikkat çeken müdahale

Türkiye ile Irak arasındaki resmi temaslarda imzalanması planlanan beş anlaşmadan birinin eksik kalması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Erdoğan'ın uyarısı sonrası Kalkınma Yolu projesini kapsayan beşinci anlaşma da imzalandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan imza töreninde dikkat çeken müdahale
Temsili görsel · ErikaWittlieb / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye ile Irak arasındaki resmi temaslarda imzalanması planlanan beş anlaşmadan birinin eksik kalması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi.
  • Erdoğan'ın uyarısı sonrası Kalkınma Yolu projesini kapsayan beşinci anlaşma da imzalandı.
  • Türkiye ve Irak arasında gerçekleştirilen resmi temaslar kapsamında, iki ülke arasında beş farklı anlaşmanın imzalanması hedefleniyordu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye ile Irak arasındaki resmi temaslarda imzalanması planlanan beş anlaşmadan birinin eksik kalması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Erdoğan'ın uyarısı sonrası Kalkınma Yolu projesini kapsayan beşinci anlaşma da imzalandı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.07.2026 10:48
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Türkiye ve Irak arasında gerçekleştirilen resmi temaslar kapsamında, iki ülke arasında beş farklı anlaşmanın imzalanması hedefleniyordu. Ancak tören sırasında dört anlaşmanın imzalanmasının ardından programın sona erdiği duyuruldu. Bu durumu fark eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürece anında müdahale ederek anlaşma sayısının beş olması gerektiğini hatırlattı.

Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a seslenerek eksik kalan imza sürecinin tamamlanması talimatını verdi. Yapılan incelemeler sonucunda, Kalkınma Yolu projesiyle ilgili kritik anlaşmanın henüz imzalanmadığı anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı tutumu ve Irak Başbakanı ile kurduğu iletişim neticesinde, ilgili Iraklı bakan anlaşmayı imzalamak durumunda kaldı. Böylece planlanan beş anlaşmanın imza altına alınmış oldu. Yaşanan bu olay, Erdoğan'ın diplomatik görüşmelerdeki detaylara olan hakimiyetini ve anlık müdahale kapasitesini bir kez daha gözler önüne serdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye ve Irak arasında gerçekleştirilen resmi törende beş anlaşma imzalanması planlanıyordu.Kaynak 1
  2. Tören sırasında dört anlaşma imzalandıktan sonra programın bittiği anons edildi.Kaynak 1
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşma sayısının eksik olduğunu fark ederek duruma müdahale etti.Kaynak 1
  4. Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a seslenerek beşinci anlaşmanın imzalanması gerektiğini belirtti.Kaynak 1
  5. Kalkınma Yolu projesini içeren anlaşma, Erdoğan'ın girişimiyle Iraklı bakan tarafından imzalandı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 30.07.2026 10:48

    Toplantıda dikkat çeken detay! Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerle devreye girdi: Hakan Hamse

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler