Kenan Orhan Booker Ödülleri uzun listesinde

Türk-ABD'li yazar Kenan Orhan, ilk romanı The Renovation ile prestijli Booker Ödülleri'nin uzun listesine girmeyi başardı. Eser, göç ve hafıza temalarını işliyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Kenan Orhan Booker Ödülleri uzun listesinde
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türk-ABD'li yazar Kenan Orhan, ilk romanı The Renovation ile prestijli Booker Ödülleri'nin uzun listesine girmeyi başardı.
  • Eser, göç ve hafıza temalarını işliyor.
  • Dünyanın en saygın edebiyat ödülleri arasında gösterilen Booker Ödülleri'nin bu yılki uzun listesi açıklandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türk-ABD'li yazar Kenan Orhan, ilk romanı The Renovation ile prestijli Booker Ödülleri'nin uzun listesine girmeyi başardı. Eser, göç ve hafıza temalarını işliyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.07.2026 08:29
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Dünyanın en saygın edebiyat ödülleri arasında gösterilen Booker Ödülleri'nin bu yılki uzun listesi açıklandı. Toplam 163 eser arasından belirlenen 13 kitaplık listede, Türk-ABD'li yazar Kenan Orhan da ilk romanı The Renovation ile yer aldı. Eser, Türkiye'den İtalya'ya göç eden bir kadının yaşamı üzerinden sürgün, hafıza ve siyaset gibi derinlikli temaları okuyucuya sunuyor.

Yarışma takvimine göre, 13 eserin yer aldığı uzun liste 22 Eylül tarihinde 6 kitaba indirilerek kısa liste oluşturulacak. Büyük ödülün sahibi ise 9 Kasım'da düzenlenecek törenle duyurulacak. Kenan Orhan, romanıyla ödülü kazanması durumunda 50 bin sterlinlik para ödülünün de sahibi olacak. Listede Orhan'ın yanı sıra Elizabeth Strout ve Douglas Stuart gibi dünyaca ünlü yazarlar da bulunuyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kenan Orhan, The Renovation adlı ilk romanıyla Booker Ödülleri uzun listesine seçildi.Kaynak 1
  2. The Renovation, Türkiye'den İtalya'ya göç eden bir kadının hikâyesini konu alıyor.Kaynak 1
  3. Booker Ödülleri kısa listesi 22 Eylül'de, kazanan ise 9 Kasım'da açıklanacak.Kaynak 1
  4. Ödülü kazanan yazar 50 bin sterlinlik para ödülünün sahibi olacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 30.07.2026 07:00

    Booker Ödülleri listesindeki Türk

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler