Eğirdir Gölü'nde balıklandırma çalışması: 100 bin yavru sazan suya bırakıldı

Isparta'da Eğirdir Gölü'nün biyolojik çeşitliliğini artırmak amacıyla 100 bin yavru sazan göle salındı. Vali Abdullah Erin, gölü besleyecek su projesinin ağustos sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Eğirdir Gölü'nde balıklandırma çalışması: 100 bin yavru sazan suya bırakıldı
Temsili görsel · 2780243 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Isparta'da Eğirdir Gölü'nün biyolojik çeşitliliğini artırmak amacıyla 100 bin yavru sazan göle salındı.
  • Vali Abdullah Erin, gölü besleyecek su projesinin ağustos sonunda tamamlanacağını açıkladı.
  • Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü'nün ekolojik yapısını güçlendirmek ve balık stoklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım atıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Isparta'da Eğirdir Gölü'nün biyolojik çeşitliliğini artırmak amacıyla 100 bin yavru sazan göle salındı. Vali Abdullah Erin, gölü besleyecek su projesinin ağustos sonunda tamamlanacağını açıkladı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 28.07.2026 20:27
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Isparta'da bulunan Eğirdir Gölü'nün ekolojik yapısını güçlendirmek ve balık stoklarını desteklemek amacıyla önemli bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen proje kapsamında, yaklaşık 100 bin pullu sazan yavrusu göl sularıyla buluşturuldu.

Üretim süreci, gölden alınan damızlık balıkların kontrollü yöntemlerle çoğaltılmasıyla başladı. Elde edilen yavrular, bir yıl boyunca enstitü tesislerinde ve Eğirdir Millet Bahçesi'ndeki özel havuzlarda karantina altında büyütüldü. Ortalama 10 ila 15 gram ağırlığa ulaşan balıklar, düzenlenen törenle doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Törende konuşan Isparta Valisi Abdullah Erin, gölün eski sağlığına kavuşması için yürütülen faaliyetlerin çok yönlü olduğunu vurguladı. Aksu kaynağından göle yıllık 42 milyon metreküp su aktarılmasını hedefleyen projenin son aşamaya geldiğini belirten Erin, suyun ağustos ayı sonunda göle ulaşmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca göldeki su kayıplarının önlenmesi, dip çamuru temizliği ve sucul bitkilerin kontrolü gibi teknik çalışmaların da aralıksız sürdüğü belirtildi.

Enstitü Müdürü Dr. Oğuz Yaşar Uzunmehmetoğlu ise bu girişimin sürdürülebilir balıkçılık ve biyolojik çeşitlilik açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Etkinliğe yerel yöneticiler, askeri yetkililer, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Uzmanlar, bu tür çalışmaların göl ekosisteminin korunması adına uzun vadeli faydalar sağlayacağını öngörüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü, 100 bin pullu sazan yavrusunu Eğirdir Gölü'ne bıraktı.Kaynak 1
  2. Yavru balıklar, gölden alınan damızlıklardan kontrollü üretim yöntemiyle elde edildi.Kaynak 1
  3. Balıklar, bir yıl boyunca enstitü ve Eğirdir Millet Bahçesi havuzlarında büyütüldü.Kaynak 1
  4. Isparta Valisi Abdullah Erin, Aksu'dan göle su taşıyacak projenin ağustos sonunda tamamlanacağını belirtti.Kaynak 1
  5. Gölün ekolojik dengesini korumak için dip çamuru temizliği ve su kalitesi çalışmaları yürütülüyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 28.07.2026 20:27

    Eğirdir Gölü'ne 100 bin yavru sazan bırakıldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler