İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda, kısa süre içerisinde yaşanan çok sayıda yaralanma vakası üzerine belediye ekipleri harekete geçti. Yenilenen parkta yer alan ve kuluçka sepet salıncak olarak adlandırılan oyun grubu, beş gün içerisinde dört kişinin yaralanmasına yol açtı.
Olayların başlangıcı 23 Temmuz Perşembe günü yaşandı. Akşam saatlerinde salıncağı kullanan bir çocuk, iniş sırasında halatları erken bırakması sonucu kolunu kırdı. Aynı günün ilerleyen saatlerinde, salıncağı kullanan 45 yaşlarında bir kadın da iniş esnasında ayağını kırdı. Benzer kazalar takip eden günlerde de devam etti. Toplamda dört kişinin yaralandığı olaylarda, mağdurların büyük çoğunluğunun yetişkinlerden oluştuğu kaydedildi.
Parkı ziyaret eden vatandaşlar, kazaların temel sebebinin oyuncağın kapasitesinin üzerinde kullanılması olduğunu savundu. Görgü tanıkları, iki kişilik kapasiteye sahip olan salıncağa zaman zaman 15-20 kişinin bindiğini ve yetişkinlerin de oyuncağı yoğun şekilde kullandığını belirtti. Parkta kafe işleten Ferdi Okumuş, yaşanan kazaların hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini ifade etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan mahalle sakinlerinden Fatma Demirci, parktaki ekipmanların aslında oldukça faydalı olduğunu ancak kullanım hataları nedeniyle bu tür üzücü sonuçların ortaya çıktığını dile getirdi. Bir diğer mahalle sakini Zuhal Savadum ise, salıncağın çocuklara uygun boyutta olması nedeniyle yetişkinlerin kullanımında zorluk yaşandığını ve bunun da sakatlanmalara zemin hazırladığını vurguladı.
Art arda gelen yaralanma haberleri üzerine Avcılar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, güvenlik gerekçesiyle söz konusu salıncağı parktan kaldırdı. Salıncağın kaldırılması bazı çocuklar arasında üzüntüyle karşılanırken, yetkililer güvenlik önlemlerinin öncelikli olduğunu belirtti.