14 ilde geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 382 gözaltı

Gaziantep merkezli 14 ilde düzenlenen Narko Kapan operasyonunda 382 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini dijital platformlar üzerinden yürüttüğü belirlendi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: 14 ilde geniş çaplı uyuşturucu operasyonu: 382 gözaltı
Temsili görsel · baoway / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Gaziantep merkezli 14 ilde düzenlenen Narko Kapan operasyonunda 382 kişi gözaltına alındı.
  • Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini dijital platformlar üzerinden yürüttüğü belirlendi.
  • Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen altı aylık teknik ve fiziki takip süreci, büyük bir operasyonla sonuçlandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Gaziantep merkezli 14 ilde düzenlenen Narko Kapan operasyonunda 382 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini dijital platformlar üzerinden yürüttüğü belirlendi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 28.07.2026 10:20
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen altı aylık teknik ve fiziki takip süreci, büyük bir operasyonla sonuçlandı. Narko Kapan adı verilen operasyon, Gaziantep merkezli olarak toplam 14 ilde eş zamanlı şekilde gerçekleştirildi.

Yapılan incelemelerde, uyuşturucu satıcılarının faaliyetlerini gizlemek amacıyla Telegram ve WhatsApp gibi dijital platformları kullandıkları tespit edildi. Şüphelilerin, kolluk kuvvetlerinin bölgedeki hareketliliğini takip ederek suç delillerini yok etmeye çalıştıkları belirlendi. Toplam 548 şüphelinin hedef alındığı soruşturmada, 75 kişinin halihazırda ceza infaz kurumlarında bulunduğu saptandı.

Operasyonun mevcut aşamasında 382 şüpheli gözaltına alınırken, yurt dışında olduğu belirlenen 4 kişi dahil olmak üzere 91 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uyuşturucu ticareti yapan şahıslara ve bunların dijital ağlarına karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Bakan Gürlek, operasyonda emeği geçen emniyet birimlerine ve savcılık makamına teşekkür ederek, devletin uyuşturucuyla mücadele konusundaki imkanlarını seferber etmeye devam edeceğini belirtti.

Yetkililer, gençlerin geleceğini ve toplum huzurunu hedef alan zehir tacirlerine karşı yürütülen bu tür operasyonların, suç ağlarını çökertmek adına kritik öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Soruşturma süreci, firari şüphelilerin yakalanması ve dijital delillerin analiziyle derinleştirilerek sürdürülüyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Gaziantep merkezli 14 ilde Narko Kapan operasyonu düzenlendi.Kaynak 1
  2. Operasyon kapsamında 382 şüpheli gözaltına alındı.Kaynak 1
  3. Uyuşturucu satıcılarının dijital platformlar üzerinden iletişim kurduğu tespit edildi.Kaynak 1
  4. Soruşturma kapsamında 548 şüpheli belirlendi.Kaynak 1
  5. Adalet Bakanı Akın Gürlek operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    TRT HaberHaber kaynağı · 28.07.2026 09:00

    14 ilde Narko Kapan operasyonu: 382 gözaltı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler