Ekonomi ABD istihdam verileri ve küresel piyasalarda dalgalanma
ABD Tarım Dışı İstihdam ve ISM imalat PMI verileri açıklanırken, Euro Bölgesi enflasyon ve imalat göstergeleri de yayımlandı. Türkiye BIST 100 endeksi ise yükselişle kapandı.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- ABD Tarım Dışı İstihdam ve ISM imalat PMI verileri açıklanırken, Euro Bölgesi enflasyon ve imalat göstergeleri de yayımlandı.
- Türkiye BIST 100 endeksi ise yükselişle kapandı.
- ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanırken, ISM imalat PMI haziranda 53,3 seviyesine geriledi.
ABD Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanırken, ISM imalat PMI haziranda 53,3 seviyesine geriledi. Aynı dönemde özel sektör istihdamı 98 bin kişi arttı. Fed Başkanı Kevin Warsh, enflasyon beklentilerinin düştüğünü belirtti.
Euro Bölgesi ve Türkiye piyasalarındaki gelişmeler
Euro Bölgesi haziran ayı TÜFE yıllık %2,8 artış gösterdi ve imalat PMI 51,4 olarak kaydedildi. ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun kontrol altında olduğunu vurguladı. New York Borsası teknoloji hisseleri düşüşle kapandı. İstanbul’da BIST 100 endeksi %1,62 artışla 14.350,60 puanda işlem gördü.