\n\n

Sakarya'da milyonlarca kelebeğin 'ölüm dansı' görüntülendi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde her yıl tekrarlanan söğüt kelebeklerinin ölüm dansı, bu yıl da eski Sakarya Köprüsü'nde gerçekleşti. Işıkların etrafında toplanan milyonlarca kelebek, bölgede ulaşımı zorlaştıran ilginç görüntülere sahne oldu.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Sakarya'da milyonlarca kelebeğin 'ölüm dansı' görüntülendi
Temsili görsel · rosenfeld10 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde her yıl tekrarlanan söğüt kelebeklerinin ölüm dansı, bu yıl da eski Sakarya Köprüsü'nde gerçekleşti.
  • Işıkların etrafında toplanan milyonlarca kelebek, bölgede ulaşımı zorlaştıran ilginç görüntülere sahne oldu.
  • Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, her yıl temmuz ayı sonunda gözlemlenen doğa olayı yeniden yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde her yıl tekrarlanan söğüt kelebeklerinin ölüm dansı, bu yıl da eski Sakarya Köprüsü'nde gerçekleşti. Işıkların etrafında toplanan milyonlarca kelebek, bölgede ulaşımı zorlaştıran ilginç görüntülere sahne oldu.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 28.07.2026 03:45
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, her yıl temmuz ayı sonunda gözlemlenen doğa olayı yeniden yaşandı. Milyonlarca söğüt kelebeği, Güneşler Köprü Mahallesi'ndeki eski Sakarya Köprüsü üzerinde bir araya gelerek halk arasında ölüm dansı olarak adlandırılan süreci gerçekleştirdi.

Havanın kararmasıyla birlikte köprü üzerindeki sokak lambalarının etrafında toplanan kelebekler, saatlerce süren uçuşlarının ardından köprü zeminine düşerek öldü. Kar yağışını andıran bu yoğun görüntü, bölgeden geçen vatandaşların dikkatini çekti. Doğa olayı sadece görsel bir şölen sunmakla kalmadı, aynı zamanda günlük yaşamı da etkiledi.

Köprü üzerindeki ışıkların etrafında dönen kelebekler, yoldan geçen araçların görüşünü kısıtladı. Özellikle motosiklet ve bisiklet sürücüleri, köprü üzerinde ilerlemekte ciddi zorluklar yaşadı. Araçların ışıklarına doğru yönelen kelebeklerin oluşturduğu yoğunluk, bölgedeki ulaşımı bir süreliğine güçleştirdi. Her yıl tekrarlanan bu etkileyici doğa olayı, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlenmeye devam ediyor. Uzmanlar, söğüt kelebeklerinin ışığa olan duyarlılıkları nedeniyle bu tür alanlarda toplandığını belirtiyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde her yıl gerçekleşen söğüt kelebeklerinin ölüm dansı olayı tekrarlandı.Kaynak 1
  2. Milyonlarca söğüt kelebeği eski Sakarya Köprüsü üzerindeki ışıkların etrafında toplanarak öldü.Kaynak 1
  3. Temmuz ayı sonunda yaşanan doğa olayı, köprü üzerinde kar yağışını andıran görüntüler oluşturdu.Kaynak 1
  4. Kelebeklerin yoğunluğu nedeniyle köprüden geçen araçlar ve motosiklet sürücüleri ilerlemekte zorluk yaşadı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    CNN TürkHaber kaynağı · 28.07.2026 03:45

    Sakarya'da milyonlarca kelebeğin ölüm dansı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler
HaberSitesi'ni Google'da tercih edilen kaynak yap

HaberSitesi.Org'u tercih edilen kaynaklarınıza ekleyerek Google'daki Top Stories, AI Mode ve AI Overviews yüzeylerinde yayınlarımızı daha kolay öne çıkarabilirsiniz.