Trabzonspor, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Avusturya'nın Salzburg kentinde Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Mücadeleden 3-0'lık mağlubiyetle ayrılan bordo-mavili ekipte teknik direktör Fatih Tekke, maç sonrasında değerlendirmelerde bulundu.
Savunma disiplini ön planda
Hazırlık maçlarındaki temel amaçlarının skor olmadığını vurgulayan Tekke, özellikle savunma kurgusunu geliştirmeye odaklandıklarını ifade etti. Geçen sezon yerleşik savunmada yaşanan problemlere dikkat çeken deneyimli çalıştırıcı, bu yıl üç kulvarda mücadele edeceklerini hatırlatarak savunma yardımlaşmasının önemine vurgu yaptı. Tekke, oyuncularından rakip baskısını karşılamalarını istediğini ve bu süreçte skordan bağımsız olarak oyunun parçalarını geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.
"Şanssız goller yedik"
Maçta yenen gollerin penaltı dışında şanssızlık eseri olduğunu dile getiren Fatih Tekke, oyuncularının performansından genel anlamda memnun kaldığını söyledi. Hazırlık sürecinin kolay olmadığını belirten Tekke, her maçta oyun bütünlüğünü bir önceki seviyenin üzerine taşıyarak ilerleyeceklerini kaydetti. Takıma katılan yeni isimlerin adaptasyon sürecinin devam ettiğini belirten teknik adam, sistemin işleyişinin her yeni oyuncuyla birlikte evrildiğini ve bu parçaları uyumlu bir bütün haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.
Geniş kadro avantajı
Geçen sezon kadro derinliği konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan Tekke, bu yıl daha geniş bir oyuncu grubuna sahip olduklarını belirtti. Özellikle stoper mevkisindeki eksiklikleri gidermek adına çok yönlü oyuncuları tercih ettiklerini söyleyen Tekke, sezon boyunca yaşanabilecek sakatlıkları göz önünde bulundurarak rotasyon imkanlarını artırdıklarını sözlerine ekledi. Trabzonspor, kamp süreci boyunca hazırlık maçlarına devam ederek ligin başlangıcına kadar istenen ritmi yakalamayı hedefliyor.