Erzincan'ın Tercan ilçesine bağlı Bağpınar köyünde yaşanan olayda, 53 yaşındaki İsmail Tirifi isimli vatandaş, ayçiçeği tarlasını suladığı sırada beklenmedik bir ayı saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Tarladaki su akışını kontrol ettiği esnada aniden ortaya çıkan ayı, Tirifi'ye saldırarak sol kolundan ağır şekilde yaraladı.
Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Tirifi, saldırı sırasında refleks olarak elindeki küreği kullandığını belirtti. Ayı ile uzun süre mücadele ettiğini ifade eden Tirifi, "Kürek olmasaydı sonum ne olurdu bilmiyorum" diyerek yaşadığı korkuyu dile getirdi. Kürekle karşılık vermesinin ardından ayının bölgeden uzaklaştığını belirten Tirifi, yaralı halde kendi imkanlarıyla tarladan ayrıldıktan sonra çevredekilerden yardım istedi.
Olayın ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Tirifi, Ortopedi Servisi'nde tedavi altına alındı. Saldırı sonucunda elinde ciddi yaralanmalar ve parmaklarında kırıklar oluşan Tirifi'nin ameliyat sonrası iyileşme süreci devam ediyor. Bölgedeki ayı popülasyonu ve saldırı vakalarıyla ilgili endişelerini dile getiren Tirifi, yetkililerin bu konuda bir çözüm üretmesi gerektiğini vurguladı. İnsan hayatının korunması adına daha etkili önlemler alınması gerektiğini savunan Tirifi, yaşadığı bu talihsiz olayın ardından bölge halkı arasında da tedirginlik yarattı.