Macaristan'da Pole Pozisyonu Lando Norris'in

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11. ayağı olan Macaristan Grand Prix'sinde sıralama turları tamamlandı. McLaren pilotu Lando Norris, elde ettiği dereceyle yarışa ilk sıradan başlama hakkı kazandı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Macaristan'da Pole Pozisyonu Lando Norris'in
Temsili görsel · moonzigg / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11.
  • ayağı olan Macaristan Grand Prix'sinde sıralama turları tamamlandı.
  • McLaren pilotu Lando Norris, elde ettiği dereceyle yarışa ilk sıradan başlama hakkı kazandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 11. ayağı olan Macaristan Grand Prix'sinde sıralama turları tamamlandı. McLaren pilotu Lando Norris, elde ettiği dereceyle yarışa ilk sıradan başlama hakkı kazandı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 26.07.2026 03:25
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan Macaristan Grand Prix'si ile devam ediyor. Sezonun 11. mücadelesi öncesinde gerçekleştirilen sıralama turlarında, McLaren takımının Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Başkent Budapeşte'de bulunan 4,3 kilometrelik Hungaroring Pisti'nde düzenlenen turlarda Norris, 1 dakika 17.207 saniyelik derecesiyle en hızlı isim oldu ve pole pozisyonunu garantiledi. Bu sonuçla birlikte Norris, bu sezonki ilk pole pozisyonuna ulaşmış oldu.

Sıralama turlarının ardından oluşan tabloya göre, Norris'in 0.012 saniye gerisinde kalan Lewis Hamilton ikinci sırayı alırken, 0.238 saniye farkla Charles Leclerc üçüncü sırada yer aldı. Toplam 70 tur üzerinden koşulacak olan Macaristan Grand Prix'si, yarın TSİ 16.00'da start alacak. Yarışseverler, şampiyona mücadelesinde kritik öneme sahip olan bu yarışta pilotların performansını yakından takip edecek.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 4 olgu

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Lando Norris, Macaristan Grand Prix'sinde sıralama turlarını birinci sırada tamamladı.Kaynak 1, 2
  2. Norris, 1 dakika 17.207 saniyelik derecesiyle pole pozisyonunu elde etti.Kaynak 2
  3. Sıralama turlarında Lewis Hamilton ikinci, Charles Leclerc ise üçüncü sırada yer aldı.Kaynak 2
  4. Macaristan Grand Prix'si yarın TSİ 16.00'da başlayacak.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 25.07.2026 18:40

    Formula 1 Macaristan Grand Prix'sinde pole pozisyonu Lando Norris'in oldu

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    Habertürk SporHaber kaynağı · 25.07.2026 19:01

    Macaristan'da pole pozisyonu Norris'in!

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler