Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, Akdeniz merkezli bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından paylaşılan verilere göre, 2 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 14.06'da gerçekleşen sarsıntının büyüklüğü 5.3 olarak ölçüldü.
Depremin merkez üssünün Datça açıklarında olduğu ve yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği tespit edildi. Bölgedeki vatandaşlar tarafından da hissedilen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu. Yetkililer, deprem hareketliliğinin AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin güncel verileri üzerinden anlık olarak takip edildiğini belirtti.
Sarsıntının ardından bölgedeki vatandaşlar, depremin merkez üssü ve derinliği hakkında bilgi almak için resmi kurumların son dakika verilerine yöneldi. Şu ana kadar bölgeden gelen bilgilere göre depremin hissedildiği çevre yerleşim yerlerinde herhangi bir olumsuz durum bildirilmedi. AFAD ve ilgili birimler, bölgedeki sismik hareketliliği yakından izlemeye devam ediyor. Vatandaşların, resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmeleri ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları önem arz ediyor.