CHP İstanbul'da 7 İlçe Yönetimini Görevden Aldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da tüzük ve disiplin kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 7 ilçe başkanlığı ve yönetimini görevden aldı. İlçe başkanları tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: CHP İstanbul'da 7 İlçe Yönetimini Görevden Aldı
Temsili görsel · sweetlouise / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da tüzük ve disiplin kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 7 ilçe başkanlığı ve yönetimini görevden aldı.
  • İlçe başkanları tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildi.
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da parti tüzüğüne, programına ve örgüt disiplinine aykırı hareket eden 7 ilçe yönetimini görevden aldığını duyurdu.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da tüzük ve disiplin kurallarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 7 ilçe başkanlığı ve yönetimini görevden aldı. İlçe başkanları tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 22.07.2026 07:04
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'da parti tüzüğüne, programına ve örgüt disiplinine aykırı hareket eden 7 ilçe yönetimini görevden aldığını duyurdu. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ilçe başkanlarının görevlerini sürdürürken başka siyasi oluşumların hazırlıkları içinde yer almalarının veya parti kimliğiyle bağdaşmayan faaliyetlerde bulunmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Tekin, parti temsilcilerinin öncelikle partinin tüzüğüne, örgüt disiplinine ve siyasi ahlakına bağlı kalması gerektiğini vurgulayarak, bu ilkelere aykırı davrananların görevde kalamayacağını ifade etti. Bu gerekçelerle Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt ilçe başkanları ile yönetimlerinin görevlerine son verildiğini açıkladı. Görevden alınan ilçe başkanları tedbirli olarak disiplin sürecine sevk edildi.

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kimsenin kişisel siyasi hesaplarının aracı olmadığını ve partinin kurumsal kimliği, disiplini ve geleneklerinin her türlü kişisel tasarrufun üzerinde olduğunu sözlerine ekledi. Bu konuda herhangi bir tavize yer olmadığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. CHP, İstanbul'da 7 ilçe yönetimini görevden aldı.Kaynak 1
  2. Görevden alınan ilçe başkanları ve yönetimleri disiplin sürecine sevk edildi.Kaynak 1
  3. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, kararı sosyal medya hesabından duyurdu.Kaynak 1
  4. Görevden almaların gerekçesi, ilçe başkanlarının başka siyasi oluşum hazırlıkları içinde yer alması olarak açıklandı.Kaynak 1
  5. Görevden alınan ilçeler arasında Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt bulunuyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 22.07.2026 06:47

    CHP, İstanbul’da 7 ilçe yönetimini görevden aldı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler