Trabzon'da Yeni Doğal Yaşam Alanı İçin Geri Sayım Başladı

Trabzon'da yapımı süren 56 dönümlük Doğal Yaşam Alanı'nda çalışmalar hız kazandı. Tesisin 15 Ağustos itibarıyla hayvan kabulüne başlaması planlanıyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzon'da Yeni Doğal Yaşam Alanı İçin Geri Sayım Başladı
Temsili görsel · wal_172619 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Trabzon'da yapımı süren 56 dönümlük Doğal Yaşam Alanı'nda çalışmalar hız kazandı.
  • Tesisin 15 Ağustos itibarıyla hayvan kabulüne başlaması planlanıyor.
  • Trabzon'un Ortahisar ilçesi Geçit Mahallesi'nde sahipsiz sokak hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda yaşaması amacıyla başlatılan 56 dönümlük Doğal Yaşam Alanı projesinde sona yaklaşılıyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Trabzon'da yapımı süren 56 dönümlük Doğal Yaşam Alanı'nda çalışmalar hız kazandı. Tesisin 15 Ağustos itibarıyla hayvan kabulüne başlaması planlanıyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 18.07.2026 17:46
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Geçit Mahallesi'nde sahipsiz sokak hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda yaşaması amacıyla başlatılan 56 dönümlük Doğal Yaşam Alanı projesinde sona yaklaşılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzon Valisi Tahir Şahin, inşaat alanında incelemelerde bulunarak projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Başkan Genç, tesisin tamamlanmasıyla birlikte şehirdeki sokak hayvanı sorununu kökten çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık 5 bin hayvan kapasiteli merkezde, hayvanların rehabilitasyonu, kısırlaştırılması ve sahiplendirilmesi gibi süreçlerin profesyonel bir şekilde yürütüleceği ifade edildi. Genç, "15 Ağustos'ta kabule başlayacağız" diyerek projenin takvimini paylaştı.

Vali Tahir Şahin ise 56 bin metrekarelik alanın modern bir yaşam merkezi olarak tasarlandığını vurguladı. Şahin, tesisin sokak hayvanlarının bakım ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılayarak Trabzon için önemli bir kazanım olacağını dile getirdi. Projenin Kasım ayında tüm üniteleriyle birlikte tam kapasiteyle hizmete girmesi planlanıyor. Mevcut Çağlayan barınağındaki faaliyetlerin de devam edeceği, yeni alanın ise çok daha geniş ve kapsamlı bir rehabilitasyon imkanı sunacağı belirtildi. Bu merkezle birlikte sokak hayvanlarının kimlikli ve sahipli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri hedefleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde 56 dönümlük bir Doğal Yaşam Alanı inşa ediliyor.Kaynak 1
  2. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tesisin 15 Ağustos'ta hayvan kabulüne başlayacağını duyurdu.Kaynak 1
  3. Projenin Kasım ayında tamamen bitirilerek hizmete alınması hedefleniyor.Kaynak 1
  4. Yeni tesis yaklaşık 5 bin hayvan kapasitesine sahip olacak.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Trabzon HaberleriHaber kaynağı · 18.07.2026 17:04

    Trabzon Doğal Yaşam Alanı’nda hayvan kabulü 15 Ağustos’ta başlıyor #trabzon

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler