Van Kültür Yolu Festivali'nde Sanat ve Müzik Dolu Günler

Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Van ayağı, yedinci gününde atölye çalışmaları, söyleşiler ve Murat Boz konseriyle büyük ilgi gördü. Şehrin kültürel mirası çeşitli etkinliklerle sanatseverlere tanıtıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: Van Kültür Yolu Festivali'nde Sanat ve Müzik Dolu Günler
Temsili görsel · psdgangcreatives / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Van ayağı, yedinci gününde atölye çalışmaları, söyleşiler ve Murat Boz konseriyle büyük ilgi gördü.
  • Şehrin kültürel mirası çeşitli etkinliklerle sanatseverlere tanıtıldı.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Van'daki etkinlikleriyle yedinci gününü geride bıraktı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Van ayağı, yedinci gününde atölye çalışmaları, söyleşiler ve Murat Boz konseriyle büyük ilgi gördü. Şehrin kültürel mirası çeşitli etkinliklerle sanatseverlere tanıtıldı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 18.07.2026 16:47
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, Van'daki etkinlikleriyle yedinci gününü geride bıraktı. Şehrin dört bir yanında düzenlenen programlar, sanatseverleri geleneksel el sanatlarından edebiyata kadar geniş bir yelpazede buluşturdu.

Festival kapsamında Van Olgunlaşma Enstitüsü, el sanatlarına meraklı ziyaretçiler için özel atölyelere ev sahipliği yaptı. Makrome tekniklerinin öğretildiği atölyede katılımcılar kendi aksesuarlarını tasarlarken, kilim dokuma atölyesinde ise geleneksel dokuma araçları ve teknikleri uygulamalı olarak deneyimlendi. Ayrıca Van Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, gördes düğümü başta olmak üzere bölgeye özgü dokuma kültürünün incelikleri katılımcılara aktarıldı. Enstitü bünyesinde açılan Geleneksel El Sanatları Sergisi ise savatlı gümüşlerden Norduz yünü kumaşlara kadar zengin bir koleksiyonu ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Edebiyat dünyası da festivalin önemli duraklarından biri oldu. İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen söyleşide yazar Müştehir Karakaya, 'Savunma' adlı romanı üzerinden adalet ve vicdan kavramlarını okurlarıyla tartıştı. Çocuklar ise Van İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Lily'nin Gizemli Kitaplığı' etkinliğiyle masalların dünyasına keyifli bir yolculuk yaptı.

Festivalin yedinci gününün finali ise Atatürk Kültür Parkı'nda gerçekleşti. Ünlü sanatçı Murat Boz, binlerce hayranının katıldığı konserde sahne aldı. Yaklaşık iki saat süren performansı sırasında kendisine hediye edilen Vanspor atkısını takan Boz, izleyicilerden büyük alkış aldı. Sevilen şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren sanatçı, festival coşkusunu zirveye taşıdı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Van etabı yedinci gününde çeşitli etkinliklerle devam etti.Kaynak 1
  2. Van Olgunlaşma Enstitüsü'nde makrome ve kilim dokuma atölyeleri düzenlendi.Kaynak 1
  3. Van Müzesi'nde geleneksel dokuma teknikleri uygulamalı olarak tanıtıldı.Kaynak 1
  4. Yazar Müştehir Karakaya, 'Savunma' adlı romanı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.Kaynak 1
  5. Çocuklar için 'Lily'nin Gizemli Kitaplığı' etkinliği düzenlendi.Kaynak 1
  6. Murat Boz, Atatürk Kültür Parkı'nda verdiği konserde Vanspor atkısı taktı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 18.07.2026 16:18

    Van Kültür Yolu Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler