Trabzon'da Bilim ve Teknoloji Dolu Yaz Akademisi

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, TÜBİTAK iş birliğiyle öğrencilere yönelik yaz akademisi programı başlatıyor. Başvuruların 4 Temmuz'a kadar süreceği etkinlikte robotik ve kodlama gibi alanlarda eğitimler verilecek.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yerel Haberler +Trabzon
Temsili görsel: Trabzon'da Bilim ve Teknoloji Dolu Yaz Akademisi
Temsili görsel · jggrz / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, TÜBİTAK iş birliğiyle öğrencilere yönelik yaz akademisi programı başlatıyor.
  • Başvuruların 4 Temmuz'a kadar süreceği etkinlikte robotik ve kodlama gibi alanlarda eğitimler verilecek.
  • Eğitim süreci iki farklı yaş grubu için üç ayrı dönem halinde planlandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, TÜBİTAK iş birliğiyle öğrencilere yönelik yaz akademisi programı başlatıyor. Başvuruların 4 Temmuz'a kadar süreceği etkinlikte robotik ve kodlama gibi alanlarda eğitimler verilecek.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 09:06
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmeleri adına TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gelecek eğitim döneminde 3 ile 7. sınıflar arasında yer alacak öğrencileri kapsayan bu özel program, gençlerin teknolojiyle iç içe bir yaz geçirmesini hedefliyor.

Akademi kapsamında katılımcılar; robotik sistemler, yazılım geliştirme ve uygulamalı bilim çalışmalarıyla becerilerini geliştirme fırsatı bulacak. Eğitim süreci iki farklı yaş grubu için üç ayrı dönem halinde planlandı. İlk dönem 13-26 Temmuz, ikinci dönem 27 Temmuz-9 Ağustos ve son dönem ise 10-23 Ağustos 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Programa dahil olmak isteyen öğrencilerin başvurularını belirlenen internet adresi üzerinden 4 Temmuz 2026 saat 17.30'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Kesin kayıt süreci ise 6-9 Temmuz tarihleri arasında yürütülecek. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bilimsel merakı olan tüm öğrencileri keşif ve üretim odaklı bu öğrenme serüvenine katılmaya davet etti. Yaz Akademisi, gençlerin bilimsel düşünme yeteneklerini pekiştirirken aynı zamanda eğlenceli bir ortamda yeni bilgiler edinmelerini sağlayacak.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nde düzenlenecek.Kaynak 1
  2. Akademiye 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıfa geçecek öğrenciler katılabilecek.Kaynak 1
  3. Eğitimler 13 Temmuz ile 23 Ağustos 2026 tarihleri arasında üç dönem halinde yapılacak.Kaynak 1
  4. Son başvuru tarihi 4 Temmuz 2026 saat 17.30 olarak açıklandı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    61SAATHaber kaynağı · 01.07.2026 09:39

    TÜBİTAK Bilim Merkezleri Yaz Akademisi Trabzon'da başlıyor

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler