Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Kalkanlı Mahallesi mevkiinde gece saatlerinde yürekleri ağza getiren bir trafik olayı yaşandı. Ankara'daki bir düğün merasiminden dönen ailenin bulunduğu otomobil, sürücü A.F.'nin yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle direksiyon başında uyuyakalması sonucu kontrolden çıktı.
Hızla yolun sol tarafındaki refüje doğru yönelen araç, sarsıntıyla birlikte sürücünün uyanmasını sağladı. A.F., ani bir refleksle direksiyonu kırarak aracı tekrar şeridine sokmayı başardı. Araç içerisinde bulunan yolcuların büyük panik yaşadığı olayda, şans eseri herhangi bir yaralanma veya maddi hasar meydana gelmedi. Yaşanan o anlar ise araç içi kamerasına saniye saniye yansıdı.
Uzmanlar, gece yolculuklarında yorgunluğun sürücülerin reaksiyon süresini ciddi oranda düşürdüğüne dikkat çekiyor. Sürücülerin uzun yollarda mutlaka mola vermeleri gerektiğini vurgulayan yetkililer, yorgun şekilde trafiğe çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu olay, dikkatsizliğin ve yorgunluğun ne denli büyük tehlikelere yol açabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.