PayPal için 53 milyar dolarlık satın alma teklifi

Stripe ve Advent International, ödeme devi PayPal'ı satın almak amacıyla 53 milyar dolarlık bir teklif sundu. PayPal yönetimi henüz teklife ilişkin resmi bir yanıt vermedi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: PayPal için 53 milyar dolarlık satın alma teklifi
Temsili görsel · geralt / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Stripe ve Advent International, ödeme devi PayPal'ı satın almak amacıyla 53 milyar dolarlık bir teklif sundu.
  • PayPal yönetimi henüz teklife ilişkin resmi bir yanıt vermedi.
  • Ödeme teknolojileri sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Stripe ve Advent International, ödeme devi PayPal'ı satın almak amacıyla 53 milyar dolarlık bir teklif sundu. PayPal yönetimi henüz teklife ilişkin resmi bir yanıt vermedi.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.07.2026 17:02
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Ödeme teknolojileri sektöründe dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Uluslararası basında yer alan haberlere göre, Stripe ve özel sermaye fonu Advent International, PayPal'ı bünyelerine katmak için ortak bir satın alma teklifi sundu. Teklifin toplam büyüklüğü yaklaşık 53 milyar dolar olarak hesaplanırken, hisse başına 60,5 dolarlık bir değerleme öngörüldü.

Söz konusu satın alma işleminin gerçekleşmesi durumunda, Stripe ve Advent International'ın PayPal'da eşit ortaklık yapısıyla faaliyet göstermesi planlanıyor. Tarafların bu devasa satın alma sürecini finanse edebilmek amacıyla bankalardan yaklaşık 50 milyar dolarlık bir finansman taahhüdü aldığı belirtildi. Bu finansman desteğinin, sürecin ilerleyişinde kritik bir rol oynaması bekleniyor.

PayPal yönetimi ise kendisine iletilen bu satın alma teklifine karşı henüz resmi bir açıklama yapmadı veya yanıt vermedi. Tarafların önümüzdeki haftalarda görüşmeleri sürdürerek süreci daha ileri bir aşamaya taşımayı hedefledikleri ifade ediliyor. Anlaşmanın nihai akıbetinin, yapılacak müzakerelerin ardından netleşeceği öngörülüyor. Sektör temsilcileri, bu girişimin ödeme sistemleri pazarındaki rekabet dengelerini nasıl değiştireceğini yakından takip ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 4 olgu

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Stripe ve Advent International, PayPal'ı satın almak için ortak teklif sundu.Kaynak 1, 2
  2. Satın alma teklifi hisse başına 60,5 dolar üzerinden toplam 53 milyar dolar değerinde.Kaynak 1, 2
  3. Stripe ve Advent International, işlem finansmanı için bankalardan 50 milyar dolarlık taahhüt aldı.Kaynak 1, 2
  4. PayPal yönetimi kendisine iletilen satın alma teklifine henüz resmi bir yanıt vermedi.Kaynak 1, 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Habertürk EkonomiHaber kaynağı · 15.07.2026 13:50

    PayPal için 53 milyar dolarlık teklif

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    CNN TürkHaber kaynağı · 15.07.2026 16:54

    PayPal için 53 milyar dolarlık teklif! Stripe ve Advent International'dan ortak satın alma hamlesi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler