Bursa'nın Yarım Yıllık İhracatı 9 Milyar Doları Aştı
Bursa'nın yılın ilk yarısında 9,14 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin en çok dış satım yapan üçüncü ili olduğu ve otomotiv sektörünün bu rakamın yarısından fazlasını karşıladığı açıklandı.
Bursa, 2026 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Otomotiv ve tekstil sektörlerinin öncülük ettiği bu dönemde, kent toplamda 9 milyar doları aşan bir dış satım hacmine ulaştı.

Konu dosyasındaki son önemli gelişmeler
Bursa'nın yılın ilk yarısında 9,14 milyar dolarlık ihracatla Türkiye'nin en çok dış satım yapan üçüncü ili olduğu ve otomotiv sektörünün bu rakamın yarısından fazlasını karşıladığı açıklandı.
Bursa, yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği üretimle ülke ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağladı. Otomotiv ve tekstil sektörleri bu başarıda başrolü oynadı.
En yeni gelişmeden geriye doğru
Bursa, yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği üretimle ülke ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağladı. Otomotiv ve tekstil sektörleri bu başarıda başrolü oynadı.