Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, Amasya Saraydüzü Kışla Binası'nda noter huzurunda düzenlenen kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, Yüzyılın Konut Projesi ile 81 ilin tamamında inşa edilecek 500 bin sosyal konut kapsamında hak sahiplerini belirlediklerini söyledi.

Amasya'da da 2 bin 601 konutun kura çekimini yaptıklarını belirten Demiralp, hak sahibi olacakların yeni evlerinde aileleriyle huzurla ve mutlulukla oturmalarını diledi.

AK Parti iktidarları olarak 24 yıldır eser ve hizmet siyasetlerinin merkezine her zaman insanları aldıklarını vurgulayan Demiralp, yıllardır millet bahçeleri, kentsel dönüşüm, atık su arıtma tesisleri, çevre yatırımları ve sosyal konut gibi eserleri Amasya'ya kazandırdıklarını anlattı.

Barınmanın insanların en temel ihtiyaçlarından biri olduğuna dikkati çeken Demiralp, "Ailesiyle güvenli bir çatı altında yaşamak her vatandaşımızın en doğal hakkıdır. Bu anlayışla TOKİ Başkanlığımız eliyle bugüne kadar sosyal donatılarla beraber 1 milyon 753 bin sosyal konut ürettik, 5 milyondan fazla dar gelirli vatandaşımızı yeni yuvalarına kavuşturduk. Hamdolsun, her yuvamızla hem ailelerimizin hayallerini gerçekleştirdik hem de evlatlarımızın geleceğini teminat altına aldık." dedi.

Demiralp, 6 Şubat 2023'te asrın felaketinin hemen ardından tüm bakanlıkların, devletin tüm yetkililerinin hızlı şekilde yaraları sarmak için harekete geçtiğini dile getirerek, "Deprem bölgesinde çok büyük seferberlik ilan ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un öncülüğünde tam 455 bin konutu rekor hızla inşa ettik. Rekor diyorum çünkü dünyada eşi benzeri görülmemiş bir yöntemle, kararlılıkla çalıştık. Günde tamı tamına 550 konut, saatte 23 konutu TOKİ'miz üretti. Bu, çok büyük bir rakam." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle geçen yıl 27 Aralık'ta Hatay'da gerçekleşen törende 455 bin konutun tamamını depremzedelere teslim ettiklerini hatırlatan Demiralp, şöyle konuştu: