Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda planlanan yatırımlar kapsamında Muğla genelinde toplam 276 derslikten oluşan 19 yeni okul binası inşa edilecek. Bu yatırımlarla birlikte ilin eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve okul ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.
Yatırım programı çerçevesinde Bodrum ilçesinde Akyarlar İlkokulu ve Hüseyin Boyacı İlkokulu 16'şar derslik olarak, Şehit Barış Akay Anaokulu ise 4 derslik olarak yapılacak. Dalaman'da Atakent Ortaokulu 16 derslik olarak inşa edilecek. Fethiye'de Gazi Anaokulu 8 derslik, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu ve Patlangıç İlkokulu ise 16'şar derslikten oluşacak. Köyceğiz ilçesinde Döğüşbelen Ortaokulu 8 derslik, Nusret Akbaş İlkokulu 4 derslik olarak planlanırken, Marmaris'te Aksaz Ortaokulu 16 derslik olacak. Menteşe'de Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu 16 derslik, Şehbal Baydur Ortaokulu ise 24 derslik olarak yapılacak. Milas'ta Dr. Mete Ersoy İlkokulu ve Semiha Altunkan İlkokulu 24'er derslikten oluşacak. Ortaca ilçesinde Naciye Tınaztepe Ortaokulu 20 derslik, Yerbelen İlkokulu 4 derslik olarak inşa edilecek. Ula ilçesinde ise Atatürk İlkokulu 16 derslik, Atatürk Ortaokulu 12 derslik olarak eğitim hizmetine sunulacak.
Yeni okul binalarında dersliklerin yanı sıra laboratuvarlar, kütüphaneler, çok amaçlı salonlar, atölyeler ve sosyal alanlar da yer alacak. Modern eğitim yapılarıyla öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerinin bütüncül bir yaklaşımla desteklenmesi amaçlanıyor. İl Yatırım Programı kapsamında yürütülen bu yatırımların yanı sıra Devlet Yatırım Programı kapsamında planlanan ve onay süreci devam eden lise projelerinin de yakından takip edildiği belirtildi. Lise yatırımlarının da netleşmesiyle birlikte Muğla genelinde okul ve derslik sayısının artması hedefleniyor.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, eğitime yapılan yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, çocukların güvenli, modern ve nitelikli eğitim ortamlarında eğitim görmesinin öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti. Vali Akbıyık, eğitim yatırımlarının ilgili tüm kurumlarla güçlü bir iş birliği içerisinde planlı şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Vali Dr. İdris Akbıyık, söz konusu yatırımların Muğla'ya kazandırılmasında sağlanan destekler dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, bakanlık yetkililerine, Muğla milletvekillerine ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.