Olay, Bitlis'in en işlek noktalarından biri olan Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Günlük hayatına devam eden 21 yaşındaki Ayşe İder, bir binanın önünden geçtiği sırada çatıdaki kar birikintisinin hedefi oldu. Tonlarca ağırlıktaki kar kütlesi, genç kızın üzerine büyük bir hızla düştü.
Çevredeki vatandaşlar, kar yığınının altında kalan İder'i kurtarmak için zamanla yarıştı. Karın altından çıkarılan ağır yaralı genç kız, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, doktorların yoğun çabası genç kızı hayatta tutmaya yetmedi.
Bitlis'te çatıdan düşen kar ve buz kütlesinin altında kalan kadın öldü | Video
Yaşanan facianın boyutu, bölgedeki bir güvenlik kamerasının kayıtlarıyla ortaya çıktı. Görüntülerde, çatıda biriken karın bir anda koparak kaldırımdaki İder'in üzerine düştüğü ve çevredeki insanların panikle yardıma koştuğu görülüyor.
Uzmanlar Uyarıyor: Kış aylarında çatılarda biriken kar ve buz kütleleri, özellikle yüksek katlı binaların çevresinden geçen vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Bina yöneticilerinin bu birikintileri kontrollü şekilde temizlemesi hayati önem taşıyor.