SON DAKİKA… Türkiye, dün İstanbul Çekmeköy'de bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşanan vahşetle sarsıldı. Kan donduran olay önceki gün saat 11.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Furkan Samet B. (17), öğretmenler Fatma Nur Çelik (44) ve Z.A. (52) ile arkadaşı Salih K.'yı (15) bıçakladı.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 3 kişi, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralanan öğretmen Fatma Nur Çelik, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Diğer yaralı öğretmen ve öğrencinin ise tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Yaşanan olay sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 17 yaşındaki Furkan Samet B. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasın ardından bugün adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
"YANIMDA HEP BIÇAK TAŞIRDIM… RASTGELE SALLADIM"
Fatma Nur Çelik'i hayattan koparan 17 yaşındaki cani Furkan Samet B.'nin ifadesine SABAH ulaştı. Furkan Samet B., ifadesinde "Olaydan iki gün önce sevgilimden ayrılmıştım. Bu yüzden okula rehber öğretmenimiz Şeyda Hoca ile görüşmek için gittim. Aradım fakat bulamadım. Şeyda Hoca ile görüştükten sonra intihar edecektim. Bulamayınca strese girdim. Sesler duymaya başladım.
Rastgele bir sınıfa girip ilk kimi gördüysem ona saldırdım. Kendimde değildim. Sadece koridorda koştuğumu hatırlıyorum. Daha önce Fatma Nur öğretmenin dersime girdiğini hatırlıyorum. Biyoloji dersimize giriyordu. Bir husumetimiz yoktu. Zeynep öğretmeni tanıyorum. Daha önce Kimya dersimize girmişti.