Savaşın 11'inci günü... İran'a sınırı olan illerimizde durum nedir? Örneğin Ağrı'da... Hasar tespiti: Saim Alpaslan... Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı... Dedi ki:
Günübirlik alışveriş kapandı... Bavul ticareti... İran'dan gelip giyecek, yiyecek alıyorlardı... Ekonomiye katkısı oluyordu. Araç giriş-çıkışları sıkıntılı... İyice azaldı. Türkiye, Allah'a çok şükür, krizi iyi yönetiyor. Bütün beklentimiz, duamız, savaş uzamasın.
İran'a sınırı olan illerimizden... Durum nedir? Ziya Zakir Acar ile sohbet... Eğitimci, araştırmacı, yazar... Kanaat önderi. Ziya Hoca, "Büyük sıkıntı" dedi. Sonra... "Ama" diyerek devam etti:
Nahçıvan Havaalanı bombalandı... Nahçıvan'dan hiçbir yere uçuş yok. İlk defa Iğdır'dan Bakü'ye uçuş başladı... Karşılıklı... Bakü'ye gidecek İranlı, Iğdır üzerinden uçuyor. Bu olay Iğdır'ı olumlu etkiledi. Ziya Hoca, Türkiye'nin "sınır güvenliğini" övdü: - Sınırımızın güvenliği o kadar önemli ki... Her an İran'dan bir göç dalgası başlayabilir... Bu konuda büyük huzursuzluk var... Halk göç istemiyor... Allah vere de savaş uzamasa.
Ahmet Şen... İş insanı... Otel sahibi... Eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı. "Ateş çemberinin içindeyiz" diyerek söze başladı:
Günübirlik ticaret durdu... Gel, git kesildi. Halk tedirgin... Allah, ülkemizi korusun. Türkiye çok soğukkanlı hareket ediyor... Ordumuz güçlü... Bütün tesellimiz bu. Bütün korkumuz savaşın uzaması... Uzarsa dünya ekonomisi de olumsuz etkilenir, Türk ekonomisi de.