Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ejder 3200, Türk Kayak Vakfı ve diğer destekçilerin katkılarıyla, Palandöken Dağı'ndaki Ejder zirvesinde "Babalar Yarışı" haziran ayının ilk haftasında organize edildi. Farklı yaş kategorilerinde yapılan yarışlara katılan ve aralarında eski kayak antrenörleri ve kayak hakemlerinin yanı sıra birçok kayaksever, dik pistte zorlu parkurları geçerek dereceye girmek için mücadele etti. 4 farklı kategoride düzenlenen ve geleneksel kıyafetlerle kayak yapanların da yer aldığı yarışmada başarılı olanların ödülleri törenle verildi. Ejder3200 Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, söz konusu yarışların tarihi bir geçmişe dayandığını söyledi.
Bu tarihi yeniden canlandırmak istediklerini belirten Bağrıyanık, "1915 yılında Palandöken Türk kayağını başlatan bir destinasyon. 1930'lu yıllarda şehre kadar ulaşan yarışlardan bahsediyoruz. 1970'lerden itibaren aslında haziran çeşitli etkinlikler olmuş bunların Palandöken tarihinde görmek mümkün." dedi.
Bağrıyanık, babalar yarışının da bunlardan biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Son birkaç yıldır biz bunu tekrar gündeme getirerek gelenekselleştirdik. Hali hazırda 50'in üzerinde yarışmacımızla birlikte Türkiye'nin her lokasyonundan gelen hakikaten kayağa ve Palandöken'e gönül vermiş misafirlerimizle yarış yapıyoruz. Palandöken bu açıdan bakılınca Türkiye'de kayağı ilk açan destinasyon ve sezonu da böylesine bir etkinlikte kapatması çok değerli. 30 Mayıs itibariyle sorucularımızın özelinde sezon kapanmıştı. Bu organizasyon hakikaten sezonu taçlandıran ve bizler içinde çok keyifli bir organizasyon haline geldi. Burada kayak seviyeleri belli olan misafirlerimiz yarışa katılıyor. Türkiye'nin en uzun kayak sezonunu 35'in üzerinde ulusal ve uluslararası etkinlikle 2025-2026 sezonunu kapatmış bulunuyoruz."
Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil da, insanların denize girdiği bir zamanda Palandöken'de kayak yarışı düzenlediklerini anlatarak, "Biz her yıl ki geleneksel yarışımızı düzenliyoruz. Her yıl organizasyonumuzun üstüne katarak güzelleştiriyor, büyütmeye gayret ediyoruz. Eski hakemler ve antrenörlerin yanında şu an aktif olan kayakçılarımız bu yarışa katılıyor. Özellikle haziran ayında bir tarafta kar, bir tarafta yeşil dağların içinde iki mevsimi bir arada yaşamak için iple çekilen bir organizasyon. Bunu festival havasına sokup dağlara spor adına daha çok sporcu çekmek için elimizden gelen gayreti gerçekleştiriyoruz. Bütün kayakseverleri bundan sonraki organizasyonlara davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Organizasyonda başarılı olanlar ise şöyle sıralandı:
25 yaş üstü kategoride Serhat Çelik birinci, Taner Karaca ikinci, Fetullah Yılmaz üçüncü oldu.