Kriz Büyüyor: Erzurum'da Bulunan Top Mermileri İmha Edilecek
Erzurum'daki 2. OSB'de bulunan top mermileri, MSB tarafından imha edilecek. Vali Mustafa Çiftçi'nin açıklamaları doğrultusunda, bölgede bulunan mermiler güvenli bir bölgede imha edilecek.
2. OSB'nin yapımı sürerken, bölgede bulunan top mermileri konusunda ilk açıklama Vali Mustafa Çiftçi tarafından yapıldı. Çiftçi, OSB'de bulunan top mermileri hakkında açıklama yaparken, mermilerin bulunması üzerine bölgede ilk inceleme ve araştırma yapılması gerektiğini söyledi.
Çiftçi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel ile görüştüğünü ve konuyu kendisine arz ettiğini belirterek, "Burada top mermilerinin gömülerek imha edilmiş olabileceğini ve her tarafın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledim. O da 'burayı devretmişiz, sorumluluğumuzdan çıkmış jandarma bu konuda çalışma yapabilir.' dedi." dedi.
Çiftçi, bölgede bulunan top mermilerinin ne kadarının imha edildiğini de açıkladı. "İlk incelememizde 1600 mermi var, 1100'ü imha edilmişti. Bu çalışmayla bölgenin durumu gözden geçirilecek ve ne kadar varsa hepsi tespit edilecek." dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Uğurlu, bölgede bulunan top mermilerinin imha edilmesi için bir timin gönderileceğini açıkladı. "12 Ocak'ta timler çalışmalara başlayacak. Bu timler, 5-6 ay süreceğiz bu çalışmayı tamamlamaya çalışacaklar." dedi.
Bölgede bulunan top mermilerinin imha edilmesi için yapılan çalışmalarda, yaklaşık 75 bin metrekarelik alan var. Çalışmalar, 5-6 ay süreceği öngörülüyor.
- 2. OSB'de bulunan top mermileri imha edilecek.
- Bölgede bulunan top mermilerinin ne kadarının imha edildiği belirlenecek.
- 12 Ocak'ta timler çalışmalara başlayacak.
- Çalışmalar, 5-6 ay süreceği öngörülüyor.