Ankara... İvedik Organize Sanayi Bölgesi... 3 bin 250 firma... 140 bin istihdam... Yerli ve milli üretim... Kaan muharip uçağının en fazla parçasının tasarlandığı Teknopark. Gezdim... Konuştum... Dinledim.

İvedik OSB ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin dedi ki: - Amerika ve İsrail'e zaten tepki vardı... Savaşla birlikte bu tepki daha da arttı. OSB esnafının nabzını tuttum... Sonuç: ABD ve İsrail öfkesi tavan yapmış.

Ömer Bulut... Visco Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı... MÜSİAD Ankara Başkan Yardımcısı. OSB'yi birlikte dolaştık... Gözlem: Savaş... Krediye ulaşımı zorlaştırmış.

Faiz artmış... Buna rağmen bankalar kredi vermemeye başlamış. Hammadde... Demir-çelik... Plastik... Benzin... Motorin... Ve zam... Maliyetler artmış. İki haftalık ateşkes memnuniyet yaratmış. Sanayici stresli... Savaşın bir an önce tamamen bitmesini bekliyor. Türkiye'nin izlediği dış politika... Herkes memnun.

Savunma... Havacılık... Bilgisayar ve iletişim teknolojileri... Makine ve teçhizat... Sağlık ve medikal... Stratejik sektörlerde faaliyet gösteren firma çok. ARGE personeli... 2 bin 800.

İşyerinde eğitim... Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi... 700 öğrenci. Okulda okurken, sanayide çalışıyorlar. Mezunların işi hazır. Benzer eğitim kurumlarının sayısının artması dileğiyle.