Iğdır'da Fuhuş Operasyonu: 2 Kişinin Tutuklanması

Iğdır'da gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında, fuhuşa zorlama ve fuhuş için yer temin etme suçlarından şüpheli olarak yakalanan 5 kişi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 2 ay süren bir araştırma ve çalışma sonrasında, T.O. isimli işletmede yabancı uyruklu kadınların fuhşa zorlandığı ve fuhuş için yer temin edildiği tespit edildi. Bu bilgi doğrultusunda, Cumhuriyet Savcısının talimatları ile 14 Ocak 2026 tarihinde operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon kapsamında N.A., M.A.Ç., B.Ç., T.Y. ve S.A. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, "Fuhşa Teşvik, Aracılık veya Zorlamak" suçu kapsamında 15 Ocak 2026 tarihinde Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

  • Mahkeme tarafından N.A., M.A.Ç. ve B.Ç. isimli şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
  • T.Y. ve S.A. isimli şüpheliler ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Iğdır'da yürütülen bu operasyon, fuhuşa karşı mücadele kapsamında önemli bir adım olarak görüldü.