Olay, akrabalarının nikah merasiminden sonra piknik yapmak için Göksu Çayı'na giden Vakıf Aksu, Hasan Gulüsarı, Ali Yıldız ve İsa Özkol'un serinlemek amacıyla suya girmesiyle meydana geldi. Bir süre sonra akıntıya kapılan 4 kişiden üçü çevredekilerin müdahalesiyle kurtarılırken, İsa Özkol suda kayboldu.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, sağlık ve jandarma ekipleri ile dalgıç polisler sevk edildi. Kurtarılan üç kişi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Özkol için kapsamlı arama çalışması başlatıldı.
Adıyaman'daki ekiplerin yanı sıra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı kurbağa adamlar, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve farklı illerden gelen yaklaşık 100 kişilik personel su altı ve su üstünde arama yaptı. Malatya JAK ekiplerinin çalışmaları sonucu Özkol'un cansız bedeni bulundu. Otopsi işlemlerinin ardından Özkol'un cenazesi Mustafa Baba Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Taşlıyazı köyünde defnedildi. Cenazede aile fertleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.