TOSFED 2025 Gala Gecesi, Zorlu PSM'de gerçekleştirildi. Törene TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, TOSFED Yönetim Kutulu üyeleri, sporcular, kulüplerin ve sponsor firmaların temsilcileri katıldı.
Törende konuşan başkan Eren Üçlertoprağı, 2025 yılı değerlendirmesinde, "Bu yılın en önemli gelişmesi İstanbul Park'ın federasyonumuza devredilmesiydi. Bize bu imkanı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bize büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a şükranlarımı sunuyorum. Bu gelişme, Türkiye'de otomobil sporları tarihinin yeniden yazılmasına imkan sağladı. Buradan yeni Ayhancanlar, Aliler, Keremler ve birçok uluslararası şampiyon çıkaracağız." diye konuştu.
İstanbul Park'ı halka açtıklarını aktaran Üçlertoprağı, "2025 FIA Dünya ve Avrupa Rallikros Şampiyonası'nda 22 bin kişiyi aşkın seyirci ağırladık. Bu bizim geleceğe daha umutla bakmamızı sağladı. Diğer yandan da bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvesi olarak değerlendirdik." dedi.
Üçlertoprağı, FIA'ya bağlı 145 federasyondan biri olduklarını dile getirerek, "Bu federasyonlar arasında en aktif ve Formula 1 pisti işleten tek federasyonuz. Formula 1 ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Devletimizin verdiği yetki ve güçle inşallah Formula 1'i ülkemize geri döndürmek için tüm çabayı sarf ediyoruz. Ülkemizin gücü ve imkanları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz müzakerelerin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Başkan Üçlertoprağı'nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Kulüpler, sponsorlar ve iş ortaklarına plaketler verildi.
Ardından Türkiye'yi yurt dışındaki farklı organizasyonlarda temsil eden ve başarı elde eden milli sporcular Ayhancan Güven, Alp Aksoy, Ali Türkkan, Oytun Albayrak, Uğur Soylu, İskender Zülfikari, Zeynep Çukurova, Koray Kamiloğlu, Temel Çamlıdağ, Ramazan Kaya, Murat Çuhadaroğlu, İbrahim Okyay, Sinan Çiftçi ile Berk Kalpaklıoğlu'na özel plaket takdim edildi.