Galatasaray--Fenerbahçe derbisi Avrupa basınında da geniş yer buldu. Kıtanın önemli gazeteleri karşılaşmayı daha çok, iki takımda oynayan dünyaca ünlü yıldız futbolcular üzerinden gördü. Öne çıkan başlıklar şöyle:

· Marca: Osimhen, Fenerbahçe karşısında derbiyi rayına oturttu ve Galatasaray Süper Lig’e ivme kazandırdı.

· A Bola: Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi farklı skorla yendiği maçta Ederson sinirlerine hakim olamadı.

· Kicker: Osimhen gol attı, Ederson kırmızı kart gördü: Galatasaray, Fenerbahçe karşısında çekişmeli derbiyi kazandı.

· L’Equipe: Galatasaray, İstanbul derbisinde Fenerbahçe’yi ezici bir skorla mağlup ederek yeni bir Türkiye şampiyonluğuna doğru dev bir adım attı.

· Bild: Leroy Sane Türk Süper Ligi’ndeki ilk sezonunda ilk şampiyonluğuna çok yaklaştı. Bu zaferle ‘Aslanlar’ Süper Lig şampiyonluğunu neredeyse garantiledi.