Basketbol Avrupa Ligi (EuroLeague) Dörtlü Final organizasyonunda Valencia Basket'i 105-90 yenen Real Madrid, finale yükseldi.

Yunanistan'ýn baþkenti Atina'da düzenlenen Dörtlü Final'deki ikinci maçta Ýspanya temsilcileri karþý karþýya geldi.

Telekom Center'da oynanan müsabakanýn ilk periyodu, Valencia'nýn 28-26 üstünlüðüyle tamamlandý. Ýkinci çeyrekte toparlanan Real Madrid, soyunma odasýna 62-56 önde gitti.

Ýkinci yarýda da üstünlüðünü sürdüren eflatun-beyazlý takým, üçüncü çeyreðini 86-73 üstün bitirdiði karþýlaþmayý 105-90 kazanarak finale yükseldi.

Basketbol Avrupa Ligi'nin en çok þampiyonluða ulaþan takýmý olarak öne çýkan Real Madrid, 24 Mayýs Pazar günü kupayý 12. kez müzesine götürmek için mücadele edecek.

Ýspanya ekibi, finalde 3 þampiyonluðu bulunan Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karþý karþýya gelecek.