Cumhurbaþkanlýðý Strateji ve Bütçe Baþkanlýðýnýn yaklaþýk 330 milyon liralýk desteðiyle, Erciyes Üniversitesi Aþý Araþtýrma ve Geliþtirme Uygulama ve Araþtýrma Merkezi (ERAGEM) için yaklaþýk 6 bin metrekare alana yapýlan yeni binanýn inþaatýnýn yüzde 80'i tamamlandý.
ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Özdarendeli, AA muhabirine, ERAGEM'de TURKOVAC aþýsýnýn geliþtirildiðini, Kýrým Kongo Kanamalý Ateþi Hastalýðý'na karþý yerli ve milli aþý çalýþmalarýnda klinik öncesi sürecin tamamlandýðýný söyledi.
Merkezde yaklaþýk 15 kiþilik ekiple önemli çalýþmalara imza attýklarýný belirten Özdarendeli, "maymun çiçeði" hastalýðýyla ilgili çalýþmalarýn da devam ettiðini dile getirdi.
Cumhurbaþkanlýðý Strateji ve Bütçe Baþkanlýðýnýn aþý geliþtirmeleri için kendilerine destek verdiðine dikkati çeken Özdarendeli, þöyle konuþtu:
"Biyogüvenlik seviye 3'ün (BSL 3) olduðu bir aþý merkezimizin inþaatý devam ediyor. Yaklaþýk bugüne kadar 200 milyon liranýn üzerinde bir harcama yapýldý. 130 milyon lira kadar daha yeni ikmal ihalesine çýkýldý. Yani bir yýl içerisinde inþaat ve içerisi tamamen bitmiþ olacak, teslim edilmiþ olacak. Onun dýþýnda sadece makine tesisat ihtiyacýmýz kalacak. Onu da tamamladýðýmýzda sadece Erciyes Üniversitesine hizmet eden deðil, Türkiye'ye, ayný zamanda yurt dýþýna hizmet eden aþý geliþtirme ile ilgili bir merkez olacak diye düþünüyorum."
"MÜKEMMELÝYET MERKEZÝ ÞEKLÝNDE TASARLANAN BÝR MERKEZ"