Crimson Desert hayranı bir oyuncu, oyunun çıkışından bu yana 305 saat harcayarak Platin kupasını kazandı. Bu durum, oyunun hayranlarını şaşkına çevirdiği kadar da endişelendirdi.
Platin kupa, bir oyundaki diğer tüm kupaları toplayan PlayStation kullanıcılarına veriliyor. Zaten birçok Platin kupaya sahip olan TioZer0, reddit'te başarısının ekran görüntüsünü paylaştıktan sonra bunu nasıl ve neden yaptığını anlattı ve paylaşım kısa sürede viral oldu.
TioZer0’un başarısı sosyal medyada yayıldıkça, Pearl Abyss’in halkla ilişkiler ve pazarlama müdürü Will Powers, TioZer0’un Platin ödülünü kazandığında Crimson Desert’in piyasaya çıkalı henüz 428 saat olduğunu belirterek şaşkınlığını dile getirdi.
Bir Reddit kullanıcısının hesapladığına göre, Crimson Desert, TioZer0'ın başarısını paylaşmasından 18 gün önce piyasaya çıkmıştı. Bir günde 24 saat olduğu düşünülürse, TioZer0 uyanık olduğu saatlerin yüzde 70'ini, yani günde yaklaşık 13 saatini Crimson Desert oynayarak geçirmiş oluyor. TioZer0'nun açıklaması da şöyle:
“Körlemesine bir yaklaşım izledim ve 305 saatimi aldı. Bu saatlerin 60'ından fazlası sonlara doğru böcek ve balık avlamakla geçti, bu yüzden bu rakam BİRAZ abartılı. Artık bazı web sitelerinde veri madenciliği yoluyla elde edilen bilgiler mevcut ve kılavuzlar daha fazla bilgi içeriyor, bu sayede herkes 130~150 saat civarında bu başarıyı elde edebilir.”
Birçok kişinin de belirttiği gibi, böylesine yoğun bir oyun maratonu hiç sağlıklı değil ancak TioZer0 bu kadar yoğun bir dönemde oyuna ayırdığı süreyi savundu.