Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

50. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nin kazananları ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Üsküdar Belediyesi Altunizade Kültür Merkezi Sahnesi’nde yapılan ödül törenine tiyatro dünyasından çok sayıda davetlinin yanı sıra gazetemizin yazarları Ayşe Emel Mesci ve Bedri Baykam ile İsmet Küntay ödülü sahibi eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da katıldı. Bedri Baykam’a törende “yurtiçinde ve dışında sanata yaptığı katkılar nedeniyle” Hayati Asılyazıcı Özel Ödülü sunuldu.

Yılın onur ödülünü gazeteci, yazar, eleştirmen Hayati Asılyazıcı, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un elinden aldı. Başbuğ ödül öncesi yaptığı konuşmada, “Bugünkü dünyayı iki cümleyle anlat deseniz: Kurumlar ve kurallar yozlaşıyor, değer kaybediyor, sonuçlarını da zaten görüyoruz derim. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok bir sevdiğim Cumhuriyet tanımı vardır: “Cumhuriyet bir kurumsallaşmadır” der. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri de bir kurumsallaşma örneği olarak karşımıza çıkıyor. Başta Hayati Asılyazıcı’ya teşekkür ediyorum. Asılyazıcı, Cumhuriyetin birinci neslinin temsilcisidir, bu çok önemli” dedi.

Asılyazıcı ise ödül konuşmasında “İlker Başbuğ’dan ödülü almak büyük onur. Herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yılın en iyi erkek oyuncu ödülü ise 7 Tepe İstanbul Oyuncuları yapımı, Erkan Çelikol’un yazıp yönettiği “Sabahattin Ali-Yol ve Ötesi” adlı oyundaki “Kamyoncu Ali Ertekin” rolüyle oyuncu yazar Orhan Aydın’a verildi.

Aydın, “Aydınlık kazanır, karanlıklar gider. Yüz yılını devirmiş ve inadına ayakta duran Cumhuriyet yeniden kazanır. Ne zaman ne olacağına yine liyakatli insanlar karar verir, Cumhuriyet yoluna devam eder” sözleriyle büyük alkış aldı. 2024-2025 tiyatro döneminde sahnelenen oyunlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda ödül alacak kurum ve kişiler, Hayati Asılyazıcı’nın kurucu seçici kurul başkanlığını sürdürdüğü, Nilgün Serimoğlu, Oya Gökberk, Şerif Köyan, Seda Demirel, Mehmet Erhan Sar’dan oluşan “İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu” tarafından belirlendi.

- Yılın Nadide Küntay Özel Ödülü: (Oyuncu, yönetmen, “Tiyatro Ayna” kurucusu, devlet sanatçısı) Dilek Türker.