Yunanistan'da Türkiye'nin Adalar Denizi'ndeki etkisi savunma çevrelerinde panik havası oluşturdu. Yunanistan'ın önde gelen savunma platformlarından Militaire'nin YouTube kanalına konuk olan emekli Korgeneral ve analist Konstantinos Loukopoulos, Atina yönetiminin Türkiye karşısındaki stratejik açmazını gözler önüne seren açıklamalarda bulundu.
Loukopoulos, Yunan hükümetinin Adalar Denizi'ndeki politikalarını ve Ukrayna ile yürütülen insansız deniz aracı temaslarını hedef aldı. Emekli general, Türkiye'nin sahada giderek daha rahat hareket ettiğini, buna karşılık Atina'nın caydırıcı bir cevap üretmekte zorlandığını savundu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis'in politikalarını hedef alan Loukopoulos, Atina'nın Türkiye'ye karşı yıllar içinde oluşturduğu stratejik caydırıcılığı zayıflattığını söyledi.
Emekli general, 1974'ten sonra inşa edilen caydırıcılık anlayışının bugünkü hükümet politikalarıyla aşındırıldığını belirterek, Yunanistan'ın sahadaki gelişmeleri yalnızca izleyen bir konuma sürüklendiğini öne sürdü.
Loukopoulos, geçmişte Yunan pilot Kostas İliakis'in Türk uçaklarını engellemek için öldüğünü hatırlatarak, bugünkü tablonun Atina açısından ağır bir geri çekilme anlamına geldiğini savundu.
"ADALAR DENİZİ'NDE TEHLİKELİ BİR GERÇEKLİĞE ULAŞTIK"