Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İslam dünyasındaki üniversiteler arasında kurulacak güçlü dayanışma ağı ile Filistinli öğrenciler için ortak burs programının geliştirilebileceğine dikkati çekerek, "Akademisyenler için araştırma olanakları sağlayabilir, uzaktan eğitim altyapıları kurabilir ve Gazze'deki yükseköğretim kurumlarının yeniden inşasına hep birlikte omuz verebiliriz." dedi.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (GİBTÜ) ev sahipliğinde, "İslam Üniversiteleri Rektörleri Birinci İstişare Toplantısı", Şahinbey Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
YÖK Başkanı Özvar, yaptığı konuşmada, 4 kıtadan, 40'tan fazla ülkeden ve 70'ten fazla üniversiteden gelen rektör, akademisyen ve yükseköğretim kurumlarının yöneticileriyle bir arada olduklarını söyledi.
Bu buluşmanın sadece akademik bir etkinlik değil İslam dünyasının geleceğine dair ortak vizyon arayışının, ortak sorumluluk bilincinin ve birlikte hareket etme iradesinin güçlü tezahürü olduğunu dile getiren Özvar, şöyle konuştu:
"Toplantımızın amacı, İslami misyona sahip yükseköğretim kurumları arasında ortak bir vizyon geliştirmek, akademik işbirliğini pekiştirmek, araştırma gündemini birlikte şekillendirmek ve kurumsal dayanışma için sürdürülebilir bir mekanizma inşa etmektir. Bu yönüyle toplantımız, son derece stratejik bir girişimdir. İnsanlık tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinden geçmekteyiz. Küresel güç dengeleri değişiyor, teknolojik dönüşüm hayatın her alanını yeniden şekillendirmekte ve bilgi üretilme ve erişilme biçimleri köklü bir değişim yaşıyor. Böyle bir dönemde yükseköğretim kurumlarının sorumluluğu, her zamankinden daha fazladır."
Özvar, Gazze'de yaşananların artık yalnızca haber bültenlerinde karşılaşılan görüntülerden ibaret olmadığına işaret etti.