Ankara Üniversitesi (AÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilerin kaygı ve stres düzeyinin yükselmemesi için sınava yönelik sohbetlerden kaçınılması uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere 3 oturumda sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Sınava bir gün kala moral ve motivasyonu yüksek tutmanın önemine işaret eden Gökçe, yoğun ve tempolu çalışma yerine öğrencilerin mümkün olduğunca dinlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Adaylara, yürüyüş yapmak, müzik dinlemek gibi aktivitelerle günü olabildiğince rahat ve iyi hissederek geçirmeyi öneren Gökçe, "Bazı öğrenciler son günde dahi çalışılması gerektiği üzerinde duruyorlar. Evet, kısa tekrarlar ile bazı noktaları gözden geçirebilirler ama biz son gün çok yoğun ve tempolu bir çalışmayı tavsiye etmiyoruz." dedi.

Gökçe, sınava sayılı günler kala öğrencilerin "çalıştığı hiçbir konuyu hatırlamama" gibi kaygılar yaşayabildiğine dikkati çekerek, "Hiç merak etmesinler, sınavda soruyu okuduklarında öğrendikleri bilgileri hatırlayacaklar. Sınava odaklanıp girdiklerinde süreci hızlıca yönetebilirler. Hiçbir problem olmaz, bunu çok düşünmesinler. Mümkünse günü rahat, huzurlu ve mutlu geçirmeye baksınlar." diye konuştu.

Ebeveynlerin de son gün evde "olağanüstü durum" ilan etmemesi gerektiğinin altını çizen Gökçe, şunları kaydetti: