MGM, 3 bölge için sel ve yıldırıma karşı ‘sarı kod’ alarm verdi.

* Bugün yurdun büyük bir bölümünde yağmur devam edecek, ancak batı illerinde güneş yüzünü göstermeye başlayacak.

* İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar sürerken; Marmara’nın batısı (Trakya) ve Ege kıyılarında bulutlar dağılacak.

* Özellikle Ege kıyılarında hava sıcaklıkları yer yer 31 dereceye kadar çıkacak. 27 Mayıs Çarşamba günü Ege kıyıları sıcak kalmaya devam etse de iç kesimlerde lokal sağanaklar yeniden başlıyor.

* 28 Mayıs Perşembe günü ise yağışlı sistem tüm gücüyle geri dönüyor, tüm ülke gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanmıyor.

* İstanbul’da yağışlar etkisini kaybederek salı ve çarşamba günleri yerini parçalı bulutlu ve güneşli bir gökyüzüne bırakacak; ancak perşembe günü sağanak yağışlar şehre geri dönecek.