ABD Dışişleri Marco Rubio, Beyaz Saray ve Vatikan arasındaki gerilimin tırmandığı dönemde Papa Leo ile kapalı kapılar ardında bir görüşme yaptı.
Papa Leo ile Rubio, Fotoğraflar: Reuters, Takvim
ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya üzerinden saldırıları, Beyaz Saray-Vatikan hattındaki gerilim devam ederken Rubio ile Papa Leo yaklaşık 2 buçuk saatlik bir görüşme yaptı.
Papa Leo'nun seçilmesinden kısa bir süre sonra, Mayıs 2025'te ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, göçmen politikaları konusunda gerilimin tırmandığı bir dönemde Papa ile bir araya gelmişti.
Rubio, Papa ile birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak buluşmalarının amacının "barışı ve insan onurunu destekleme konusundaki ortak kararlılığımızın altını çizmek" olduğunu söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tommy Pigott'un yaptığı açıklamaya göre, görüşmede ikili Orta Doğu'daki durumun yanı sıra "Batı Yarımküre'deki karşılıklı ilgi alanlarına giren konuları" ele aldı.