Vodafone, Türkiye'nin 81 ili ve 922 ilçesinde aynı anda kullanıma sunduğu 5G teknolojisinin kapsama gücünü ölçmek amacıyla 4 farklı televizyon kanalında 5G testi gerçekleştirdi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, iki gün süren özel yayınlarda, 81 ilde 922 ilçe tek tek görüntülü aranarak ve canlı konum alınarak Vodafone 5G şebekesinin varlığı noter huzurunda kayıt altına alındı.
Oyuncular Demet Evgar ve Cengiz Bozkurt'un sunumuyla gerçekleştirilen programın birinci gününde, Kanal D, NOW TV, ATV ve TRT 1 ana haberlerde "Vodafone'la Türkiye'nin 5G Durumu" adıyla yayınlanan mini program yapıldı.
Programda, 24 saat içinde 81 ilde 922 ilçeyi tek tek arayacak bir ekip ve her aramadaki Vodafone 5G bağlantısını onaylayacak noterler hazır bulundu.
Bir hava durumu programı gibi kurgulanan programda, Türkiye'nin tüm bölgelerindeki 5G durumu aktarıldı ve Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi ( Ceo ) Engin Aksoy ile bir bağlantı gerçekleştirildi.
Programın ikinci gününde, 5G testinin noter onayı sonuçları VTR yayınıyla tüm ülkeyle paylaşıldı. Böylece, her il ve ilçede ilk günden ve aynı anda Vodafone 5G olduğu noter huzurunda ispatlanmış oldu.