İtalya'da Lissone'deki VAR merkezine yetkisiz giren hakem atama sorumlusu Gianluca Rocchi'nin, hakemleri "el ve yumruk" işaretlerinden oluşan gizli kodlarla manipüle ettiği ortaya çıktı.
İtalya futbolunda ülkenin gündemine damga vuran bir olay yaşandı. VAR hakemlerinin belirli durumlarda nasıl davranmaları gerektiğine dair jest ve işaretlerin yer aldığı gizli kod ortaya çıktı.
VAR ODASINA GİREN KİŞİ TESPİT EDİLDİ
La Repubblica'nın haberine göre İtalya'nın Lissone şehrindeki özel bir odada tüm maçları canlı olarak takip eden VAR hakemlerinin yanına yetkisi olmadan giren kişi tespit edildi.
Serie A ve B'deki hakem atamalarından sorumlu Gianluca Rocchi'nin izinsiz olarak VAR odasına girdiği aktarıldı.
Haberin devamında Rocchi'nin, VAR hakemlerine bazı pozisyonlarda verilecek kararlara müdahale etmek amacıyla gizli bir kod oluşturduğunun ortaya çıktığı yazıldı.