Türk mühendisler tarafından geliştirilen, petrol ve doğal gaz borularının güvenli şekilde yerleştirilmesini sağlayan yerli iş makinesi ekipmanı, Güney Amerika pazarında ilgi görüyor.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara merkezli firmanın yerli imkanlarla ürettiği ürün söz konusu boruların güvenli şekilde yerleştirilmesine olanak tanıyor. Ürün, yurt içinde kendi alanındaki ekipman eksikliğinin giderilmesine de olumlu katkı sağlıyor.
NRG Attachments ve Nur Grup Mühendislik Makina firmalarının kurucusu iki kardeşten biri olan Emre Erden, Ankara'da üretimi gerçekleştirilen ekipmanın ihracat başarısını değerlendirdi.
Erden, AR-GE faaliyetleri ve fuar ziyaretleri sonucunda petrol ve doğal gaz borularının yerleştirilmesinde kullanılan ekipman eksikliğini fark ettiklerini ve bu yönde çalıştıklarını söyledi.
AR-GE faaliyetlerini tamamladıktan sonra çeşitli prototipler ürettiklerini ifade eden Erden, "Ürettiğimiz prototip ürünler önce Türkiye'de talep görmeye başladı. Güney Amerika'da bunlarla ilgili bazı reklam faaliyetlerinde bulunduk ve orada kendimize iş ortaklıkları edindik. İş ortaklarımızın da katkılarıyla Güney Amerika'da petrol ve doğal gaz borularının elleçleştirilmesi ve yerleştirilmesi ile ilgili ekipmanlarımız talep görmeye başladı." dedi.
Erden, ürettikleri ürünlerin Şili, Meksika, Kolombiya ve Kanada'da sergilendiğini ve kullanıldığını dile getirdi.