Gaziantep’in Araban ilçesinde piknik yapmak isteyen Şanlıurfalı mevsimlik tarım işçilerinin bir parka alınmadığı iddia edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, park görevlisi olduğu belirtilen bir kişinin, "talimat" doğrultusunda işçilerin içeri girişine izin veremeyeceğini söylediği anlar yer aldı. Zor şartlar altında çalışan işçilerin maruz kaldığı bu engel, kısa sürede büyük tepki topladı.

Olayın ardından kamuoyunda ayrımcılık ve eşitlik ilkelerine aykırılık tartışmaları başlarken, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları duruma tepki gösterdi. Parkların herkese açık kamu alanı olduğunu belirten yetkililer ve hukukçular, iddia edilen "talimatın" ve uygulamanın incelenmesi için mülki amirliklerce acilen idari soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

Urfalılara kurban olun. Urfaya gelin insanlık öğrenin.

Görüntüdeki kişiler tarım işçilerine çok benzemiyorlar. Urfa afrikada değilse tabiki

Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.