Sakarya'da Sapanca ilçesinde 11 kilometrelik yeni duble yol yapılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, AKOM'da düzenlenen toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Genel Sekreter yardımcıları İlhan Yılmaz ile Aslan Yılmaz'dan projeyle ilgili bilgi aldı.

Sapanca'da 11 kilometrelik yeni bir duble yol hayata geçirilecek ve bölgenin ulaşım altyapısı güçlü hale taşınacak.

Anadolu Otoyolu'na paralel olarak planlanan çevreyolu, Arifiye'den başlayıp Sapanca Kırkpınar'a ulaşan mevcut güzergahın trafik yükü sonlandıracak. Çift gidiş ve geliş olmak üzere duble yol olarak inşa edilecek yeni güzergah üzerinde köprülü geçişler, kavşaklar ve bağlantı aksları yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılacak protokolle fiili çalışmanın başlayacağı güzergah, özellikle Sapanca girişindeki yoğunluğu azaltarak şehir içi ulaşımı rahatlatacak.

Yeni yol sayesinde sürücüler hem zamandan hem de yakıttan tasarruf edecek. Karbon salımını da azaltacak proje aynı zamanda Sapanca'nın yeşili ve mavisine de koruma sağlayacak.