Terörsüz Türkiye sürecinde "somut adımların atılacağı" en kritik viraja girildi.
Komisyon raporundaki düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve hukuki altyapının tesis edilmesi için yeni bir aşamaya geçiliyor. Bu aşamada terör örgütünün silahtan arındırılması, siyasi alanın kontrollü biçimde açılması, idari, hukuki, sosyo-ekonomik düzenlemelerin yapılması bekleniyor.
Bilindiği üzere 18 Şubat 2026'da kabul edilen Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu raporunda yasal veya idari düzenlemeye geçilmeden önce, terör örgütünün silah bıraktığının ve kendini feshettiğinin devlet tarafından somut, ölçülebilir ve doğrulanabilir biçimde tespit edilmesi vurgulanmış, bundan sonra düzenlemelerin hayata geçirileceği bildirilmişti. KANDİL BARONLARI SURİYE VE İRAN'I BAHANE ETTİ Ancak Kandil'deki terör baronları önce Suriye'de sonra İran'daki süreçleri bahane gösterip silah bırakma sürecini yavaşlattı. Türkiye'nin İsrail menşeili kanlı senaryoları durdurması, örgütün şemsiye arayışlarını boşa çıkardı. Bu süreçte DEM Parti'den milletin sinir uçlarına basan çatlak sesler de yükseldi.
DEVLETİN İRADESİ NET: ÖRGÜT TASFİYE EDİLECEK Fakat, devletin ve Cumhur'un iradesi netti... MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Artık sonuca ulaşacak hamlelerin yapılması şart" çağrısı süreci ivmelendirdi. DEM Parti İmralı Heyeti, İmralı'dan elebaşı Abdullah Öcalan'la 14. kez görüştü.
18 Haziran'da Başkan Erdoğan liderliğindeki MGK bildirisinde "Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedeflerine ulaşılması maksadıyla milletimizi ve komşularımızı terörün ağır yükünden kurtarma yönündeki 'güçlü irade' teyit edilmiştir!" denildi.
BAŞKAN ERDOĞAN'DAN "YASAL ÇERÇEVE" AÇIKLAMASI: DAHA FAZLA UZATMADAN MECLİS'E SUNACAĞIZ Son olarak Başkan Erdoğan, örgütün tasfiye sürecini hızlandıracak bir yasal çerçeve üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Partisinin 24 Haziran tarihli grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Gerekli istişareleri yaptıktan sonra, fazla da uzatmadan, söz konusu düzenlemeyi, sorunların çözüm adresi olan Meclis'in takdirine sunacağız. …Tekrar bir 'Yenikapı Ruhu' aranıyorsa, bunun vücut bulması gereken yer, Terörsüz Türkiye sürecidir!" ifadelerini kullandı. Seri adımların atılmasının beklendiği bu süreçte milli hassasiyetle göz ardı edilmeyecek.